Punakivi õpetus: Kuidas luua kombinatsioonilukk?

See õpetus näitab, kuidas luua imelihtne kombinatsiooniga lukk väärtesemete jaoks. Selleks läheb vaja ainult redstone tõrvikuid, tolmu ja kange.

Alustame väärtesemete peitmisega...


Ja ehitame selle ümber väikse maja


Seejärel lisame kangid kombinatsiooni sisestamise jaoks. Mida rohkem kange, seda raskesti äraarvatam kombinatsioon on. Lisame 10 kangi, mis teeb kokku 1024 kombinatsiooni.


Järgmisena minge teisele poole ja pange tõrvikud täpselt nende kangide taha, mis tuleks õige kombinatsiooni puhul alla tõmmata. Kasutame kombinatsiooni +--+-++--+-


Õige kombinatsioon näeks välja selline...


Ülejäänud kangide taha tuleks lisada mingi plokk, mille peal on redstone tolm.


Lõpuks liigume kangidest ühe ploki võrra eemale ja ühendab redstone tolmu järgmiselt:


Ukse poole lisame ühe redstone võimendi, tänu millele on signaal alati piisavalt tugev.


Suuname redstone signaali ukse all olevasse plokki. NB: Ukse all olev plokk peab olema redstone juhtiv ehk siis täisplokk (nt klaas või kiviplaat ei juhi redstone-i).



Kui olete kõik õigesti ühendanud ja kombinatsioon on vale, peaks uks avanema.


Ning kui kombinatsioon on õige, siis uks sulgub.


Ehk siis ainus asi, mida vaja teha on signaal inverteerida, mida saab teha lisades veel ühe tõrviku. Kui kombinatsioon on õige, liigub signaal ukseni...


Ning kui kombinatsioon on vale, siis signaal ei liigu ukseni...


Nüüd peaks uks avanema ainult siis, kui õige kombinatsioon on sisestatud. Järgmisena peitke redstone ehitades selle ümber midagi. Mina ühendasin näiteks juhtpaneeli majaga.


Soovitan lisada ka ukse, selleks, et saaksite kombinatsiooni hiljem muuta.


Kui soovite kombinatsiooni muuta, saate lisada tõrviku ja eemaldada bloki, kui soovite muuta selle biti positiivseks või teha vastupidi, et see negatiivseks muuta.



Kommentaarid